Borders Of The Beach

Wie is Nala?

Haar volledige naam is:

Kuhaylan’s H - The Gifted One - Oz

‘Happy Nala’

Omdat Nala uit het H nestje komt schrijven we Happy Nala. Maar in het dagelijks leven roepen we Nala. Haar naam komt uit de film The Lion King. Vanaf het moment dat Simba bij de Borders For Joy roedel kwam wonen was ik gek van hem en van de kleur ee-red. Het was een grote wens ooit een dochter van hem te hebben, maar de planning liep anders. Een rood-wit meisje uit een totaal andere combinatie kwam op ons pad. We hadden echter al een naam verzonnen die bij Simba zou horen. In de film The Lion King is Nala het vriendinnetje van Simba! We besloten om bij deze roepnaam te blijven.

Op 20 oktober 2012 is Nala geboren. Ze heeft 2 zusjes (zwart wit) en 2 broertjes (eered). We hebben een lange reis moeten maken om Nala op te halen, want ze is in Duitsland geboren. Maar dat is het meer dan waard geweest. Nala heeft zich perfect aangepast aan ons leven en is de grootste maatjes met Nicky. Nala kon als pup ontzettend ondeugend zijn. Als jonge hond was ze lekker enthousiast en speels. Nu als moeder is ze wat wilde haren kwijt, maar spelen doet ze nog altijd graag. Met haar dochter heel veel. Ze gaat ook wel eens mee met de uitlaatservice en daar geniet ze met volle teugen, we doen haar daar geen groter plezier mee, ik zie haar op de foto’s en filmpjes genieten!

We zijn heel blij met hoe ze is uitgegroeid. Vooral haar oortjes hebben ons in het begin bezig gehouden. Zouden ze tippend blijven of krijgt ze van die eigenwijze puntoren? Na een aantal maanden was dat duidelijk: ze heeft puntoren, maar staan wel in verhouding met haar hele kop. Ze is een fantastisch hondje met een gouden karakter. Ze kan het met iedere hond vinden en heeft nooit ruzie, maar ze weet ook haar plaats als die gewezen wordt! Vooral reuen zijn helemaal hotel de botel van haar (loops of niet loops Nala is bijna altijd favoriet). Ook op mensen en kinderen is ze gek!


Uiteraard heeft Nala als pup al kennis gemaakt met de frisbees en duidelijk is wel dat ze daar haar passie in heeft gevonden. Ik twijfelde of ik met een 2e hondje ook de behendigheid zou gaan doen, maar ik had geen keuze… want na elke gehoorzaamheids les mogen de puppy’s even op ‘de stormbaan’ oftewel een puppybaantje. Dat is laag en puppyproof. Ze vond dit zo ontzettend leuk dat ook zij nu elke week geniet van een behendigheidstraining. Ze is bij beide sporten een heerlijk hondje om mee te werken. Haar atletisch vermogen is prachtig om te zien en haar sprongen zijn dan ook altijd netjes en veilig. Alleen mist ze soms net de laatste versnelling. Met Nala ben ik voor het eerst shows gaan lopen en ook daarin was ze weer een ster. Waar ik nog wat hulp en advies nodig had deed zij alles alsof ze haar hele leven niet anders heeft gedaan en daardoor kregen we dus ook complimenten over haar super gedrag!

Tijd om ook wat belangrijke hondjes uit het leven van Nala voor te stellen:
Nala heeft 2 prachtige ouders. Haar moeder is Kuhaylanz Oz - Waikiki Beach - W en draagt de roepnaam Willow (zwart-wit). Haar vader heet Zohran (ee-red) en heeft als stamboomnaam: Lucky Zohran In Red vd Diemkeshoeve. Hieronder een collage van dit mooie koppel:

Hieronder een foto van het hele nestje bij elkaar, 10 dagen oud. Nala lijkt heel erg op haar broer dus het is soms moeilijk te zien wie van de 2 Nala is!

Hieronder een collage, Nala 7 weken oud, speciale kerst foto’s. Na het ontvangen van deze foto’s ging Nala niet meer als ee-red girl door het leven (zo werd ze door de fokker genoemd omdat haar beide zusjes zwart wit zijn), maar als Nala!

KLIK HIER voor een overzicht van geboorte tot 1 jaar

Een van die twee zwart witte zusjes zien we regelmatig. Dat is Violet en zij woont bij de Borders For Joy roedel. De twee zusjes zijn altijd blij om elkaar te zien en kunnen dan niet stoppen met spelen!